دریچه زرد. اسماعیل وفا یغمائی

دریچه زرد. اسماعیل وفا یغمائی

افتاب خواهد دمید

افتاب خواهد دمید

مردم. ایران و طبیعت ایران در خطرند

. فراموش نکنیم کورش نماد آغاز تاریخ واقعی ایران در مقابل تاریخ جعلی آخوند و مذهب ساخته است. کورش نماد هویت واقعی ایرانی در دور دست تاریخ است. گرامی اش داریم.بیاد داشته باشیم و هرگز فراموش نکنیم :در شرایط بسیار خطیر کنونی در گام نخست و در حکومت ملایان و مذهب مجموع جامعه انسانی ایران،تمامیت ارضی ایران،و طبیعت ایران در سراسر ایران در تهاجم و نکبت حکومت آخوندها در خطر است. اختلافات را به کناری بگذاریم، نیروهایمان را در نخستین گام در راستای نجات این سه مجموعه هم جهت کنیم و به خطر اصلی بیندیشیم .

این است جهان ما در این لحظه

این است جهان ما در این لحظه
روی تابلو کلیک کنید

کرونا وزمین ما

کرونا وزمین ما
روی تصویر کلیک منید

در گذرگاه تاریخ ایران. اسماعیل وفا یغمائی

در گذرگاه تاریخ ایران. اسماعیل وفا یغمائی
تاریخ دوران باستانی ایران

۱۳۹۶ آبان ۱۹, جمعه

در شناخت بیشتر ایرج پزشکزاد یکی از چشم و چراغ های فرهنگ واز آبرو بخشان به ادب ایران

 تا قبر آ آ آ آ ...گزارش تصویری زندگی پزشکزاد.....بسیاری معتقدند که ایرج پزشک زاد بزرگ‌ترین طنزنویس ایران معاصر است و شخصیت دائی‌جان ناپلئون او یکی از ایرانی‌ترین و عمیق‌ترین شخصیت‌هایی که تاکنون در ادبیات ایران ساخته شده است. وی نویسنده، طنزپرداز و روزنامه‌نگار است و به سال ۱۳۰۶ در شهر تهران بهبهان از پدری پزشک و مادری معلم به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران به پایان برد. در تهران و فرانسه، حقوق خواند و در همین رشته هم فارغ‌التحصیل شد. بعد از فارغ‌التحصیلی به استخدام وزارت امور خارجه در آمد و تا انقلاب سال ۵۷ در آنجا به عنوان دیپلمات کار کرد. پنج سالی را در ایران به قضاوت پرداخت و از اوایل دهه ۳۰ با چاپ داستان کوتاه در مجلات و ترجمه آثار ولتر رو به نوشتن آورد. بیشتر شهرتش را از نوشتن کتاب «دایی جان ناپلئون» به دست آورد. بسیاری از شواهد نشان می‌دهد که شخصیت‌ها و ماجراهای دائی جان ناپلئون از زندگی واقعی و اطرافیان او برداشت شده است.

ناصر تقوایی در سال ۱۳۵۵ از این اثر فیلمی ساخت. پزشکزاد پیش از دائی جان ناپلئون، «ماشاالله خان در دربار هارون الرشید» را در سال ۱۳۳۷ نوشت. او در مورد طنز مطبوعاتی “آسمون ریسمون” را نوشته، تعداد زیادی داستان کوتاه طنز منتشر کرده و یکی دو کتاب عالی درباره سعدی و حافظ تالیف کرده است. ” طنز فاخر سعدی” یکی از بهترین کتابها درباره سعدی است و به بررسی طنز در کار سعدی پرداخته است. وی آثار متعددی در زمینه های گوناگون منتشر کرده است. پزشکزاد پس از انقلاب به دلیل خدمات فراوانی که به ادبیات ایران و طنز فارسی کرده بود، از کارش اخراج شد و به پاریس رفت و در شرایطی نه چندان خوب به زندگی خود ادامه داد. بی تردید پزشکزاد با رمان بزرگ و با ارزش دائی جان ناپلئون که به زبان‌های مختلف ترجمه شده است، در زندگی ایرانیان تاثیری بسیار گذاشته است. هر ایرانی از صبح تا شب از اصطلاحات و تکیه کلام‌های شخصیت‌های دائی جان ناپلئون استفاده می‌کند. می‌گویند یک نویسنده خوب نویسنده‌ای است که کلماتش به ضرب‌المثل تبدیل شود و در مورد پزشکزاد این اتفاق افتاده است.
ما آلبوم کم نظیری از زندگی پزشکزاد را برایتان فراهم کردیم. برای این آلبوم از نشریه طنزنویس بزرگ بیژن اسدی پور استفاده کردیم که سالهاست در لس آنجلس نشریه بسیار باارزشی به نام دفتر هنر را از ۲۵ سال قبل منتشر می‌کند. شماره ۲۲ این نشریه که در فروردین ۱۳۹۴ منتشر شد، ویژه‌ی ایرج پزشکزاد بود و آقای اسدی پور به حلزون اجازه داده است که از تصاویر و متن‌های این نشریه استفاده کند.


ازراست به چپ : دکتر حسن پزشکزاد، همایون دخت، ایرج و شاهزاده خانم پزشکزاد


ایرج پزشکزاد و خواهرش همایون دخت


ایرج پزشکزاد در شانزلیزه پاریس ۲۹ ژوییه ۱۹۴۸


ازراست به چپ : قمرالزمان فکری ارشاد، شاهزاده خانم فکری ارشاد (مادر ایرج پزشکزاد)، قمرالسلطنه فکری ارشاد “امیرابراهیمی”



ایرج پزشکزاد و خواهرش همایوندخت و دائی جان نوید الممالک و زن دائی جان خانم شمس الملوک زیرآلاچیق


ایرج پزشکزاد درسن هفده سالگی در تهران



ایرج پزشکزاد، شاهزاده خانم و همایوندخت پزشکزاد


دائی بزرگ موید الممالک و ایرج و همایوندخت پزشکزاد


ایرج پزشکزاد سال های جوانی در پاریس


ایرج پزشکزاد سال های جوانی در پاریس


ایرج پزشکزاد با پسرش بهمن پزشکزاد


هیچ نظری موجود نیست: