ویروس کرونا، به گمان ادگار مورن، "قویاً به ما می گوید که کل بشریت باید مسیر تازه ای را در گریز از نسخه های نئولیبرال جستجو کند" و طرحی تازه در افکند که مورن از آن تحت عنوان "نیودیل سیاسی، اجتماعی و زیست محیطی" یاد
می کند. به گفتۀ متفکر فرانسوی "مسیر جدید" باید خدمات عمومی نظیر
بیمارستان ها را حفظ و تقویت کند و با ایجاد "مناطق غیرجهانی شده"
پی آمدهای منفی جهانی شدن سرمایه دارانه را اصلاح سازد.ایجاد این
"مناطق غیرجهانی" به گفتۀ مورن ضامن استقلال و خودگردانی های اساسی به ویژه
در دو عرصۀ تولید فرآورده های کشاورزی و دارویی است. مورن ضمن تأکید بر
استقلال ملت ها در تأمین غذای مورد نیاز خود، می گوید که در نتیجۀ جهانی
شدن سرمایه بسیاری از داروها در چین و هند تولید می شوند و بحران کرونا ما
را در خطر قحطی دارو قرار داده است
دریچه زرد. اسماعیل وفا یغمائی
افتاب خواهد دمید
مردم. ایران و طبیعت ایران در خطرند
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)

۱ نظر:
۱۰ فروردین ۲۵۷۹ ايرانى ۲۹ مارس ۲۰۲۰ مسعودعالمزاده / پاريس
نام اصلی ادگار مورن، ادگار ناهوم (Edgar Nahoum) است و نام ادگار مورن را وقتی در نهضت مقاومت بوده، برای خودش انتخاب کرده.برای آمرزش وجدانتان هم که شده، این کتاب مورن(دانش بدون وجدان/Science sans conscience) رو بخونین.دانلود آزاد.
ادگار مورن هم از سلاله ی متفکرین یهودی ست که این امت یک میلیارد و دویست ملیونی اسلامی تو هزارسال گذشته، یکیش رو هم تولید نکرده. یهودی هایی که از "شمار دو چشم" دو درسد مسلمانها هم نیستند، اما دو هزار برابر آنها متفکر، فیلسوف، شاعر، آهنگساز، دانشمند، نویسنده، هنرمند،اقتصاد دان و خلاصه آدم درست و حسابی به دنیا عرضه کرده ن.
این الله پدرصلواتی (ببخشید الله بی پدرومادر) شده مفرّ (subtefuge) و راه گریزی برای توجیه تمام نادانسته ها. نکنه فکر کنی ها ! هرچی رو نفهمیدی، بگو کار الله بوده و ردشو برو.ریشه ی همه چیز تو آسمانه و نه تو زمین.
خدای یهود (یهوه) نیز نبوده و ارتجاعی ست، تورات هم ارتجاعی ست، خاخام هم مرتجعه. اما فرهنگ و دین و خدای یهود "مادی" ست. خدای یهود میاد روی زمین با آدم کشتی میگیره.دین یهود جهنم نداره.بهشت هم نداره و موضوع مبهمه. یهودی ها سه دعای روزانه دارند که به اندازه ی ۱۷ رکعت نماز مسلمانها خفه کننده نیست و بیشتر جنبه ی تفکر داره.
در بدترین و مرتجعانه ترین حالت، کسی که از دید خاخام های مرتجع حامل افکاری باشه که با سنت آنها یکی نباشه، تکفیرش می کنند (کنارش میگذارند) قتلی درکارنیست.این سنت وحشیانه ی کشتن کسی که کوچکترین حرفی خلاف روال عادی زده باشه بسیاربسیار نادره. گفته میشه که میخاسته ن اسپینوزا رو بکشند، ولی اینکار انجام نشد.
کتابهای تاریخ اسلام رو نگاهی بکنین، پره از نمونه های قتل مخالفین. نمونه ای یادم میاد. در دوران یکی از این خلفای خونریز، گروهی بوده ن بنام "سِمرادیون". سِمراد در عربی معنای خواب و "وهم" داره.اینها باور داشته ن که دنیا وهمه. تو اروپا هم بوده و جمله ی شاهکار دکارت (Je pense, donc je suis)" من می اندیشم، پس من هستم"، استدلال فلسفی علیه این تفکر بوده. اما خلیفه ابله که استدلال فلسفی حالیش نیست.
میده دوتا از این جماعت سمرادیون رو بگیرن بیارن تو دارالخلافه. می پرسه که "پس همه چیز وهمه ؟". اونها هم میگن بله. دستور میده بندازندشون تو یه گودال، یک شیر گرسنه رو بندازن به جونشون. شیر یکی رو میگیره پاره میکنه، اون یکی درمیره. میاورندش پیش خلیفه ابله. میگه "چی شد، اگه وهم بود چرا در رفتی ؟". او هم سر حرفش می ایسته و میگه "وهمی آمد [شیر]، وهمی[من] دید، وهمی گریخت".
این سه نکته : مخ خوری شبانه روزی، محول کردن تمام موضوعات به الله و تکفیر و حکم قتل موجب شده تا تو هزارسال گذشته یک متفکر تو تمام امت اسلام زاده نشه. اون چند تایی هم که تو اون دو سه سده ی ابتدایی دیده شد (ابن سینا)، اینها آخرین جرقه های سنتهای پیش از اسلام بودن. ابن خلدون از آندالوز اسپانیا بود، ابن میمون یهودی بود، ابن رشد هم از آندالوز بود.پس از سده ی سوم و چهارم تخم همین هاروهم ملخ خورد. اسلام تنها آخوند مفت خور زایید و بس !
امیداریم، با این موج جهانی شدن، دست آخر یکی دوتا از این یک میلیارد و دویست ملیون مقلدین میمون وار، مخ شون رو بکار بیاندازن.
با امید اینکه، ادگار مورن، با سن بالایی که داره، بازهم زنده بمونه. حتا یه روزبیشتر.برای ما، برای همه.
روز نبودن ادگار مورن، من عزا میگیرم.
ارسال یک نظر