دریچه زرد. اسماعیل وفا یغمائی

دریچه زرد. اسماعیل وفا یغمائی

افتاب خواهد دمید

افتاب خواهد دمید

مردم. ایران و طبیعت ایران در خطرند

. فراموش نکنیم کورش نماد آغاز تاریخ واقعی ایران در مقابل تاریخ جعلی آخوند و مذهب ساخته است. کورش نماد هویت واقعی ایرانی در دور دست تاریخ است. گرامی اش داریم.بیاد داشته باشیم و هرگز فراموش نکنیم :در شرایط بسیار خطیر کنونی در گام نخست و در حکومت ملایان و مذهب مجموع جامعه انسانی ایران،تمامیت ارضی ایران،و طبیعت ایران در سراسر ایران در تهاجم و نکبت حکومت آخوندها در خطر است. اختلافات را به کناری بگذاریم، نیروهایمان را در نخستین گام در راستای نجات این سه مجموعه هم جهت کنیم و به خطر اصلی بیندیشیم .

این است جهان ما در این لحظه

این است جهان ما در این لحظه
روی تابلو کلیک کنید

کرونا وزمین ما

کرونا وزمین ما
روی تصویر کلیک منید

در گذرگاه تاریخ ایران. اسماعیل وفا یغمائی

در گذرگاه تاریخ ایران. اسماعیل وفا یغمائی
تاریخ دوران باستانی ایران

۱۳۹۹ مرداد ۶, دوشنبه

سالگرد سفر بروس لی . فیلسوف . رزمی کار و شاعر


 
47 سال از درگذشت بروس لی گذشت.بیستم جولای سالگرد درگذشت بروس لی است ما او را در صحنه رزم دیده ایم ولی او یک فیلسوف و هنرمند نیز بود. ذهن او را نیز بشناسیم
به ذهن "بروسلی" خوش آمدید!
باورهای فلسفی لی می‌توانست محدود به کتاب‌ها شود اما اتفاقات روزمره، باورهای وی را تصفیه می‌‎کرد. قبل از هر چیز او مجبور بود با نژادپرستی از هر دو سمت مبارزه کند. او در سان فرانسیسکو به دنیا آمده بود اما در هنگ کنگ و در یک خانواده ثروتمند بزرگ شد.
فرادید - بروس لی (۲۷ نوامبر ۱۹۴۰– ۲۰ ژوئیه ۱۹۷۳) بی‌شک اسطوره‌ی هنرهای رزمی تمام تاریخ است. هنگام مصاحبه با یک برنامه تلویزیونی در هنگ‌کنگ بود که مجری از او پرسید: خودش را آمریکایی می‌داند یا یک چینی؟ پاسخ بروس لی ما را به ذهن این اسطوره دعوت می‌کند.
به گزارش سی ان ان، پاسخ بروس لی به این سوال مجری این بود: «هیچ کدام. من
خودم را یک انسان می‌دانم.»
اینک 43 سال از مرگ ناگهانی بروس لی در ژوئیه سال 1973 میلادی می‌گذرد، اما حالا تعداد افرادی که به چشم دیگری به بروس لی نگاه می‌کنند، بیشتر و بیشتر شده است: بروس اندیشمندی ژرف بود که ذهنش به اندازه بدنش انعطاف‌پذیر بود.
شاید این ادعا کمی عجیب به نظر برسد. باور عمومی بر این است که لی یک مبارز بود و نه یک فیلسوف. او صحنه‌هایی نفس‌گیری از مبارزه را از خود به جای گذاشت که در دنیای فیلم و سینما نظیر نداشت. از جمله فیلم‌های مشهور او می‌توان به دو فیلم «اژدها وارد می‌شود» و «ارتباط چینی» اشاره کرد.
میراث او اما شامل کتابی تاثیر گذار در مورد هنرهای رزمی و فلسفه شرق و همچنین اثری هفت جلدی در مورد تائویسم، کوانتوم فیزیک، روان‌درمانی و همچنین قدرت مثبت اندیشی است.
جان لیتل که پس از مرگ ناگهانی بروسلی نوشته‌های او را بررسی کرده، می‌گوید که هنگام اولین مواجهه با کتابخانه لی به شدت شگفت زده شده است. او بیش از 1700 کتاب داشته که تمام آن‌ها حاشیه نویسی شده است. جان همان‌جا پی برد که بروسلی ذهنش را به اندازه بدنش تقویت کرده است.
لیتل، مولف کتاب "جنگجوی درون: فلسفه بروسلی" می‌گوید: «فلسفه بروسلی از هنرهای رزمی وی قوی‌تر است. تمام کارهایش نشات گرفته از قدرت ذهن و تفکر او است.» ناگفته نماند که قدرت رزمی بروس از غرورش در میراث چینی نیز ریشه گرفته است.
بروسلی از مریدان "الن واتس،" فیلسوف قرن 20 انگلیسی که تفکر شرقی را به مخاطب غربی معرفی کرد، محسوب می‌شود. بروس سخنرانی‌های واتس را ضبط می‌کرد و سپس آن‌ها را برای شاگردان کلاس‌های رزمی خود پخش می‌کرد.
بروسلی خود را از دنبال کنندگان الن واتس می‌دانست
بروس همچنین خودش را پلی میان شرق و غرب می‌دانست. او تلاش می‌کرد تا زیباییِ فلسفه چینی و فرهنگ آن را به آمریکایی‌ها نشان دهد. دان اینوسانتو، یکی از دوستان نزدیک لی و هم‌تمرینی‌اش، می‌گوید: «او به من گفت که با فیلم بهتر از کتاب می‌تواند دانش مردم نسبت به مشرق زمین را گسترش دهد.»
اینوسانتو یکی از سکانس‌های فوق‌العاده دیوانه کننده در فیلم «بازی مرگ» را فیلم‌برداری کرد که در آن هر دو مبارز با سلاح مخصوص بروسلی یعنی «نانچیکو» مبارزه می‌کنند. نانچیکو سلاحی شامل دو تکه چوب است که با زنجیری کوتاه به هم متصل شده‌اند.
عضلاتی چون مرمر گرم؛ بروسلی و نماد جنسی
آن‌هایی که سنشان قد می‌دهد، می‌دانند که روزگاری برای مشاهده "بزن بزن" پای فیلم‌های بروسلی می‌نشستند و نه آموزش فلسفه چینی. لی هم به انتظارات آن‌ها توجه می‌کرد. او چون یک سونامی سینمای اوایل دهه 70 میلادی را تکان می‌داد.
مخاطبان آمریکایی پیش از او هیچ سوپر استار فیلم‌های اکشنی در سینمای خود نداشتند: شکوه سکانس‌های درگیری بروسلی، چابکی گربه مانند و فریادهای عجیب و تیزش حین مبارزه. مخاطبان فیلم‌هایش در سینما آنقدر جیغ می‌زدند که به ندرت کسی تمام دیالوگ‌های فیلم را می‌شنید.
بروسلی از حیث مباحث نژادی نیز یک پیشرو محسوب می‌شود. او دیگر یک آسیایی شلخته‌ی دندان خرگوشی یا دست‌فروش به شمار نمی‌رفت. در کمال بی‌شرمی، بروسلی به نماد جنسی بدل گشته بود که زنان از فیزیک نحیفش تعریف می‌کردند؛ حتی شخصی گفته بود که لمس عضلات محکم بروس مانند لمس «مرمر گرم» است.
بروس توماس، مولف کتاب "بروسلی: واژه‌های مبارزه" می‌گوید: «این قدرت ذهنیِ بروس – نگاه فلسفی و اراده - بود که موتور قدرت فیزیکی بروس را به حرکت درمی‌آورد... کاری که بروسلی انجام داد این بود که افسار انرژی‌های غیر از انرژی عادیِ زندگی روزمره را در اختیار خود نگه دارد. ورزش‌های رزمی برای بروسلی نوعی سبک زندگی و شیوه‌ای برای بهبود وضعیت روحی و روانی او محسوب می‌شد.»
خط فلسفی بروسلی
اندیشمندی دیگر که در مهار آن انرژی‌ها به کمک بروسلی آمد «جیدو کریشنامورتی» بود؛ فیلسوف هندی که معتقد بود "حقیقت" را نمی‌توان از طریق هیچ تعصب یا سنت مذهبی یافت. وی نوشته بود: «اگر کسی به جهان دروغ بگوید و شما بدانید که چگونه به آن نگاه کنید و بیاموزید، درب خودش را به شما نشان خواهد داد و کلیدش نیز در دستانتان خواهد بود.» تاکید کریشنامورتی بر تکیه بر خود و اجتناب از تقلید کورکورانه سنت، چارچوب فکری بروسلی به ورزش‌های رزمی را نشان داد.
در دوران بروسلی، جهان ورزش‌های رزمی به چندین سبک مبارزه‌ای متفاوت تقسیم می‌شد. او برای ابداع سبک منحصر به فرد و انقلابی خودش به نام «جیت کان دو» تقریبا از تمام سبک‌ها استفاده کرد. سبک ویژه او بعدها به کتابی با همان نام درآمد.
جیدو کریشنامورتی یکی دیگر از فیلسوف‌هایی است که بر روی بروسلی اثر گذاشت
امروزه از بروسلی به عنوان "پدر ورزش‌های رزمی ترکیبی" (MMA) یاد می‌شود؛ حتی خود بروس یک بار گفته بود: «فقط یک سبک نه، بلکه تمام سبک‌ها.»
توماس می‌گوید: «کریشنامورتی اندیشمند مورد علاقه بروس بود. وی معتقد بود که شخص باید از زمان حال درس بگیرد و نه اینکه گرفتار آیین و تعصب‌های قدیمی شود. بروس تمام آموزه‌های کریشنامورتی در مورد مذهب را آموخت و آن‌ها را بر روی ورزش‌های رزمی پیاده کرد.»
ذهن بروس و کمک به فرار از بحران
گرچه اتکای لی به فلسفه به عنوان یک علاقه‌ی پنهان و انتزاعی باقی ماند، اما کلید قدرت و سرعت لی نیز در همین علاقه معطوف می‌شد. یکی از هنرمندان فیلم‌های رزمی می‌گوید که بروسلی این قابلیت را داشت که از یک حالت "سکون مطلق" خارج و همچون یک "ترقه منفجر شود."
بروسلی از آنجایی که با فلسفه باستانی چین به نام «چی» [تقویت و تمرکز بر جریان چی در بدن یکی از مهمترین بخش‌های فلسفه و پزشکی سنتی چین و هنرهای رزمی شرقی است] آشنایی داشت، چنین توانایی‌هایی داشت.
جان لیتل نیز در کتابش «جنگجوی درون» در ارتباط با فلسفه چی می‌نویسد: «منبعی عظیم از انرژی آزاد که در صورت انتقال به عضلات می‌تواند قدرتی بسیار زیاد را خلق کند و در صورت انتقال به مغز نیز درک و بینش ما را چندین برابر می‌کند.»
قدرت بروسلی در احضار به یکباره فلسفه چی حاصل سال‌ها تامل فلسفی و آموزش فیزیکی بود. وی در این مورد نظرش را بیان کرده بود: «حس می‌کنم این نیروی درونی را که از ایمان، انگیزه و اطمینان نیز قوی‌تر است را دارم... نمی‌دانم خدادادی است یا خیر اما این نیروی بی‌پایان و قدرت پویا را در درونم حس می‌کنم.»
بروسلی آن انرژی‌ها را از طریق مثبت اندیشی آزاد می‌کرد. او طرفدار نرمن وینسن پیل بود و کتاب‌هایی مانند «آنگونه که یک مرد می‌اندیشد» نوشته جیمز الن را می‌خواند. بروس حتی در اوقات فراغت خود مشغول نوشتن سرسری جملات قصار می‌شد؛ مثلا «بدبینی ابزار موفقیت را از شما می‌گیرد.»
نژادپرستی در هالیوود و هنگ‌کنگ
باورهای فلسفی لی می‌توانست محدود به کتاب‌ها شود اما اتفاقات روزمره، باورهای وی را تصفیه می‌‎کرد. قبل از هر چیز او مجبور بود با نژادپرستی از هر دو سمت مبارزه کند. او در سان فرانسیسکو به دنیا آمده بود اما در هنگ کنگ و در یک خانواده ثروتمند بزرگ شد. پدر بروسلی ستاره اوپرا بود و به همین دلیل او در بیش از 20 فیلم چینی نقش آفرینی کرد. او در 13 سالگی یادگیری هنرهای رزمی را آغاز کرد، اما به محض اینکه مربی بروس متوجه شد مادرش یک رگ سفیدپوست دارد، از تدریس دست کشید.
پدر ورزش‌های رزمی ترکیبینبود. پالمر می‌گوید: «اینکه یک رگ او از سفیدپوستان بود، به نظرم مهم بود. حتی خود او به خاطر همین مسئله مجبور بود در هنگ کنگ بر برخی موانع فائق آید.»
پس از هنگ کنگ، او مجبور بود در هالیوود هم با نژادپرستی دست و پنجه نرم کند.
او با ایده ساخت یک درام تلویزیونی در مورد هنرهای رزمی به هالیوود رفت. تهیه‌کننده‌ها ایده او را پذیرفتند اما از ایفای نقش وی خودداری کردند زیرا به عقیده آن‌ها، چهره بروسلی برای مخاطبان آمریکایی بیش از حد چینی به نظر می‌رسد. آن‌ها نقش بروس را به یک رقاص و بازیگر آمریکایی دادند. محصول نهایی «کونگ فو» نامیده شد و از استقبال بسیار خوبی هم در آمریکا برخوردار گشت.
بروس حین انجام تمرین از ناحیه کمر آسیب دید. پزشکان به او گفتند که دیگر نمی‌تواند مانند قبل راه برود و نباید به هیچ وجه دوباره به سراغ ورزش‌های رزمی برود. آن اتفاق برای او غیرقابل هضم بود. او زن و دو فرزند داشت و در تخت بستری شده بود. روزی رسید که موجودی بانکی او فقط 50 دلار بود. هر آن ممکن بود او دچار افسردگی مزمن شود، اما از طریق مثبت اندیشی توانست شرایط را برای خود و اطرافیانش بهتر کند. بروسلی از آن فرصت برای نوشتن کتاب پر سر و صدایش استفاده کرد: جیت کان دو.
بروسلی پدر ورزش‌های رزمی ترکیبی است که سبک جیت کان دو را به نام خود ثبت کرد
بروس توماس، یکی از افرادی است که زندگینامه بروسلی را نوشته و می‌گوید: «او خودش را درمان کرد.» باور عمیق بروس به مثبت اندیشی از روی نامه‌ای هویدا است که در دوران بحرانی زندگی‌اش برای دوستش نوشت: «آیا کسی شغل ناامن‌تری نسبت به من دارد؟ من با چه چیزی زندگی می‌کنم؟ به توانایی‌ام ایمان دارم. مطمئنا آسیب وارد شده به کمرم مرا یک سال عقب انداخته اما در هر اتفاقی حکمتی نهفته است. مثلا باران شدید را نگاه کنید: پس از اتمام بارش، همه چیز مجدد رشد می‌کند.»
میراث امروزی بروسلی
بروس سرانجام توانست از آن بحران خارج شود. او به هنگ کنگ برگشت و چندین فیلم تهیه کرد که توجه هالیوودی‌ها را به خود جلب کرد. بروس سپس به هالیوود برگشت تا فیلم «اژدها وارد می‌شود» را بسازد. هرچند عمر بروسلی آنقدر کفاف نداد که او ثمره تلاش‌هایش را ببیند.
تنها چند روز پیش از اکران فیلم "اژدها وارد می‌شود" در سال 1973، وی به دلیل یک واکنش حساسیت‌زا به داروی مسکنی که مصرف می‌کرد از دنیا رفت. وی در آن موقع تنها 32 سال سن داشت. براندن، پسر لی، نیز که راه پدرش در هنرهای رزمی و سینما را در پیش گرفته بود، مدتی بعد در سال 1993 در حین فیلم‌برداری از دنیا رفت.
دوستان بروسلی هنوز دلتنگش هستند. آن‌ها کمتر در مورد قابلیت‌های مبارزه‌ای بروس و بیشتر در مورد تفریحاتشان با او صحبت می‌کردند: سوالات بی‌پایانش، خوش‌بینی، شوخ طبعی و وفاداری‌اش به دوستان.
پالمر که حالا در شهر سیاتل آمریکا در کار وکالت مشغول است، می‌گوید: «او شخصیتی کاریزماتیک داشت و بر تمام شرایط مسلط بود. او در اغلب بحث‌ها همیشه تسلط بیشتری داشت.» اینوسانتو می‌گوید: «تاثیر بروسلی فراتر از هنرهای رزمی بود. من پس از مرگ او از آدم‌هایی که به نحوی با بروس سر و کار داشتند، نامه دریافت کردم؛ از موسیقی‌دان گرفته تا اسکیت سوار. همه آن‌ها می‌گفتند که بروس بر روی آن‌ها تاثیر گذاشته است.»
اینوسانتو می‌گوید که محبوبیت جهانی بروسلی فقط با یک شخص دیگر قابل مقایسه است: «محمد علی کلی و بروسلی دو چهره کامل شناخته شده در جهان هستند. خوشبختم که با او آشنا شدم و هیچ‌گاه لحظه‌ای عادی با او نداشتم.»
خانواده بروس در حال آموزش هنرهای رزمی به نسل‌های امروزی هستند. لیندا لی کادلو، همسر لی، و دخترش، شانون لی، «بنیاد بروس لی» را برپا کردند تا از این طریق «هنر و فلسفه لی» را به اشتراک بگذارند. این بنیاد به دانشجویانی که هنرهای رزمی را به جوانان محروم آموزش دهند، بورسیه اهدا می‌کند.
میراث بروسلی به دو طریق دیگر نیز در حال گسترش است. نویسندگان بسیاری در مورد قابلیت‌های مبارزه‌ای لی نوشته و همچنین پشتکار او در فائق آمدن بر مشکلات زندگی را به عنوان الگویی برای دیگران معرفی کرده‌اند. در پای سنگ قبر بروسلی در سیاتل نوشته شده: «راه تو ما را همچنان در مسیر رسیدن به آزادی شخصی هدایت می‌کند.»
میراث بروسلی امروز قوی‌تر از هر مشتی است که او در تمام دوران حضورش پرتاب کرد.
لینک کوتاه: asriran.com/0021og
 
 **********************
 
بروس لی قهرمان ورزشهای رزمی فیلسوف و شاعر نیز بود شعرهائی از او را میبینید
باران
ابرهای تیره٬
شکوفه های پژمرده و مهتاب کم سو٬
پرواز سراسیمه پرندگان٬
فرا رسیدن فصل تنهای خزان٬
زمان جدایی ماست.
خیلی حرف ها زده شده است٬ اما
احساس ما هنوز نسبت به هم عوض نشده است.
این شعر را نزد تو می گذارم٬
آن را زمانی که سکوت جهان تسخیرت کرد٬
و یا وقتی که از هیاهوی پرجنجال خسته شدی٬بخوان٬
جدایی ما طولانی خواهد بود٬
به خاطر بسپار٬
که تمامی اندیشه هایم همواره برای تو بوده
عشق ما
عشق ما یک روئیای شیرین است
روئیایی بسیار شیرین و کمی تلخ
که هر بیداری آن را به سوی بهشت می­برد
و حالا همه چیز مثل یک روئیاست
تو ناپدید می­شوی، تو محو می­شوی، از بین ما می­روی
و تنها یک روئیا می­تواند دوباره ما را با هم پیوند دهد
ما دوباره با هم این زندگی را تکرار خواهیم کرد
زندگی در ماه ژوئیه، اوت و سپتامبر
عشق من، به روئیای من بازگرد
تا دوباره و دوباره با هم باشیم
و این زندگی را در بهشتی سبز دوباره از سرگیریم
از فکر من بیرون بیا
و وارد دالانهای قلب من شو
و از یاد مبر که هم افکار من در اطراف تو چرخ می­خورد
آه! پس آن زمان که بتوانیم
دوباره، از نو، من و تو در کنار هم قدم بزنیم
و دست­های تو در دست­های من ....
خواهد رسید؟
از استاد بزرگ بروس­لی فقید
 
*****
 
برخی سخنان و دیدگاههای بروس لی
امکان ندارد که نام بروس لی را نشنیده باشید! استاد کونگ فو، بروس لی را بیاد داریم که در فیلم های رزمی زیادی ایفای نقش کرده است. با اینکه چندین سال از ساخت آن فیلم هایی مانند خشم اژدها، اژده ها وارد می شود، رئیس بزرگ و... می گذرد اما حضور بروس لی با هنری رزمی مثال زدنیش همیشه جذابیت داشته و هیچگاه از دیدن تکرار آنها خسته نشده ایم. حداقل برای من اینطور بوده است. بروس لی رزمی کار هنگ کنگی-آمریکایی، هنرپیشه ی فیلم های اکشن هنگ کنگی، مربی هنرهای رزمی، فیلمساز، و بنیانگذار سبک جیت کن دو بود. با اینهمه، بروس لی برای خود فیلسوفی بود.
بروس لی علاوه بر سرگرم کردن مردم و قرار داشتن در زمره ی بهترین ها و سرشناس ترین های ورزش رزمی معاصر، دیدگاه درخشانی نسبت به زندگی نیز داشت، و با خردش در دگرگون سازی آگاهی جمعی جامعه نیز نقش آفرید. در این مطلب 11 نکته به عنوان رمز موفقیت در زندگی از نگاه بروس لی را برای شما عزیزان آماده کرده ایم.
1. خودت باش. «همیشه خودت باش، خودت را ابراز کن، به خودت ایمان داشته باش، نرو بگردی دنبال یک شخص موفق و کپی او شوی.»
2. اشتباهاتت را بپذیر. «اشتباهات همیشه قابل بخششند، اگر آدم جرات پذیرفتن آنها را داشته باشد.»
3. زمان را هدر نده. «اگر زندگی ات را دوست داری، زمان را هدر نده، چرا که زندگی از زمان ساخته شده است.»
If you love life, don’t waste time, for time is what life is made up of.
اگر زندگی ات را دوست داری، زمان را هدر نده، چراکه زندگی از زمان ساخته شده است.
4. با جریان هماهنگ شو. «یادت باشد که درخت هرچه سفت و سخت تر باشد راحتتر ترک می خورد، در حالیکه بید و بامبو با خم شدن در مسیر وزش باد زنده می مانند.»
5. زود خشمگین نشو. «خلق و خوی آنی، دیر یا زود آدم را ضایع خواهد کرد.»
6. فروتن باش. «خودنمایی برای ابلهان شکوه و جلال است.»
7. در هر کاری که می کنی، سخت تمرین کن. «من از مردی که 10,000 لگد را یکبار تمرین کرده نمی ترسم، اما از مردی که یک لگد را 10,000 بار تمرین کرده می ترسم.»
Train Hard In Whatever You Do
8. فقط برای خودت زندگی نکن. «زندگی واقعی، یعنی زندگی کردن برای دیگران.»
بیشتر بخوانید: با طرز فکر آدم های موفق آشنا شوید
9. پایدار بمان. «آرزو نکن زندگی آسانی داشته باشی، آرزو کن توان استقامت زندگی دشوار را داشته باشی.»
Focus On Endurance.
10. همیشه عشق بورز. «عشق مانند رفاقتی است که شعله ور شده است. در آغاز تنها یک شعله است، زیبا و غالباً داغ و پر تب و تاب، اما با اینحال همچنان سبک و لرزان. با پا به سن گذاشتن عشق، دلهای مان به بلوغ می رسد و عشق مان به مثال ذغال هایی می شود با آتشی عمیق و خاموشی ناپذیر.»
11. مثبت بمان. «هرگونه که فکر می کنی، همانگونه خواهی شد.»

هیچ نظری موجود نیست: