دریچه زرد. اسماعیل وفا یغمائی

دریچه زرد. اسماعیل وفا یغمائی

افتاب خواهد دمید

افتاب خواهد دمید

مردم. ایران و طبیعت ایران در خطرند

. فراموش نکنیم کورش نماد آغاز تاریخ واقعی ایران در مقابل تاریخ جعلی آخوند و مذهب ساخته است. کورش نماد هویت واقعی ایرانی در دور دست تاریخ است. گرامی اش داریم.بیاد داشته باشیم و هرگز فراموش نکنیم :در شرایط بسیار خطیر کنونی در گام نخست و در حکومت ملایان و مذهب مجموع جامعه انسانی ایران،تمامیت ارضی ایران،و طبیعت ایران در سراسر ایران در تهاجم و نکبت حکومت آخوندها در خطر است. اختلافات را به کناری بگذاریم، نیروهایمان را در نخستین گام در راستای نجات این سه مجموعه هم جهت کنیم و به خطر اصلی بیندیشیم .

این است جهان ما در این لحظه

این است جهان ما در این لحظه
روی تابلو کلیک کنید

کرونا وزمین ما

کرونا وزمین ما
روی تصویر کلیک منید

در گذرگاه تاریخ ایران. اسماعیل وفا یغمائی

در گذرگاه تاریخ ایران. اسماعیل وفا یغمائی
تاریخ دوران باستانی ایران

۱۴۰۳ آبان ۱۶, چهارشنبه

تویی آن آفتاب پاک که عریان سرزد از البرز برای آهو دریایی شیر بانوی دلاور اسماعیل وفا یغمايي

 

 

 

تویی آن آفتاب پاک که عریان سرزد از البرز
برای آهو دریایی شیر بانوی دلاور
اسماعیل وفا یغمايي
به عریانی چو بارانی که می بارد به عریانی
و یا موجی که بی جامه به دریایی که توفانی
گذشت از زلف، این پیکار در این میدان تن است این بار
ز سر تا پابه ریش شیخ به کار آتش افشانی
توئی آن آتش زرتشت فروزان تا که اهریمن
بسوزدبا رسول خود در این شام زمستانی
توئی آن آفتاب پاک که عریان سرزد از البرز
بگو با شیخ ظلمت زی ز عریانی چه میدانی
زنان پانزده قرن از وطن، با تو به میدانند
ز کورش تا به اشکانی ،زاشکانی به ساسانی
ز یوتاب و ز تهمینه ز ماندانا و رودابه
ز میترا و ز آناهید خدا بانوی ایرانی
ز زر بانو ز آرتا دخت زفرخ رو ز کاساندان
ز دغدویه کزو زرتشت به ایران گشت ارزانی
و میگویند ما دیگر نمی‌خواهیم آئینی
که سر برزد ز کابوس از ،دل یک غار ظلمانی
و میگویند ما دیگر نمی‌خواهیم آن دینی
که باشد ارمغان از یک شتربان بیابانی
تن ات ای پاکتر از پاک شد آن لوحی که بنوشته ست
بر آن با پرتو خورشید حکایتهای پنهانی
مرا زآن پیشتر گفتند که مردان پهلوانانند
کنون دیدم که ای بانو تو نیز از پهلوانانی
شرف بد جامه ات بانو، ز سر تا پا ز پا تاسر
ندید اهل شرف یکدم ترا هرگز به عریانی
شد عریان از شکوه تو پلیدیهای شیخ شهر
از این کژدم که بر منبر الی مار جمارانی
ببین عریان فقیهان را «وفا» اینک به هر منبر
چنان عنتر ز روی خشم به رقص چاله میدانی
توضیحات
یوتاب یکی از نخستین و بزرگترین زنان تاریخ ایران و خواهر آریوبرزنی سردار نامدار ارتش شاهنشاهی داریوش سوم بوده است. ٢٠ قبل از میلاد تا ٢٠ پس از میلاد از یوتاب به عنوان شاه آتروپاتان (آذربایجان) یاد شده است.
او همراه آریو برزن در جنگ با اسکندر شرکت کرده و فرمانده بخشی از ارتش بوده است. این بانوی نام آور ایرانی راه را بر اسکندر در کوه های بختیاری می بندد اما راه توسط یک خیانت کار به اسکندر نشان داده شده و او از مسیر دیگری به ایران هجوم می آورد. این خواهر و برادر فداکار جان شیرین خود را در راه دفاع از وطن فدا کردند و همیشه نامشان در تاریخ جاودان ماند
.تهمینه:همسر رستم و مادر سهراب
ماندانا یا ماندانای مادی (زاده حدود ۵۸۴ پ. م) یک شاهدخت مادی بود که بعدها به همسری کمبوجیه شاه انشان درآمد و ملکه او شد. وی مادر کوروش، شاهنشاه ایران و مؤسس شاهنشاهی هخامنشی است
رودابه دختر سیندخت و مهراب کابلی، همسر زال و مادر رستم است. زال در گذری از مرز کابل، به رودابه، علاقه‌مند شد و او را به همسری برگزید.[۱]
میترا بزرگ‌ترین ایزد پیش از پیدایش زرتشت است. او همچنین به میتراس در امپراتوری روم در طول قرن‌های دوم و سوم میلادی، شهرت دارد و آیین میترائیسم حول محور او شکل می‌گیرد. از دیرباز، پرستش این ایزد در میان طوایف آریایی مرسوم بود و پیروانی بسیار داشت
ناهیتا، ناهید یا اَرِدْوی سورَ اَناهیتا (Aredvi Sura Anahita) آنا هیتا یکی از ایزدبانوان ایرانی-آریایی است. آناهیتا در یشت پنجم اوستا معرفی و ستایش شده‌است. همچنین اهورامزدا و زرتشت آناهیتا را ستایش کرده‌اند. این ایزدبانو هدایتگر و نگهبان تمام آب‌های جهان است. از آنجا که آناهیتا قدرت بسیاری دارد، فره زرتشت به او سپرده شد تا از آن پاسداری کند. نام (اَردَویسور آناهیتا) از چند بخش مجزا تشکیل شده‌است؛ اردوی (Arədvī) نام یک رود است که در اوستا آمده و سور (Sūrā) به معنای توانا است؛ بخش آخر نام او، آناهیتا به معنای بی‌آلایش و پاک است. آناهیتا ایزدبانویی است که نطفهٔ مردان و رحم زنان را پاک می‌کند.
از آناهیتا به‌گونه‌ای در اوستا سخن به میان آمده که گویی مجسمه‌های معبد او را توصیف کرده‌اند: «زیبا، شکوهمند، خوش‌اندام، فرهمند، کمربند بر میان بسته، دارای موزه‌هایی تا قوزک پایش با بندهای زرین، همه آراسته، درخشان و با بالاپوشی پوشیده، آراسته، پرچین و زرین، سپیدبازو، آراسته به زیورهای زیبا از جمله گوشواره‌های چهارگوش زرین و گردنبند پَنام زرین، گردن زیبا و مقدس، تاج زرین هشت‌پر بر سر، آراسته به گوهرهایی همچون ستارگان درخشان، روشنایی دارای همه گونه آسانی، آراسته به صد ستارهٔ زرین هشت‌پاره، گردونه شکل، آراسته با نوارها، زیبا، دارای پنبری برجسته، نیکو ساخته، پوشانده در جامه‌هایی ببرین.»
زربانو
زربانو یکی از این زنان بزرگ تاریخ ایران و دختر رستم و خواهر بانوگشسب بوده است. تاریخ نام او را به عنوان جنگ جویی که آزاد کننده زال، آذربرزین و تخوار از زندان بوده، ثبت کرده است. این بانوی دلاور شمشیر به دست گرفته و در مقام سرداری و فرماندهی با دشمنان این مرز و بوم جنگیده است.
آرتادخت
زنان در زمان اشکانیان که حکومتی دموکرات بوده و خرد جمعی را در اداره کشور مدّ نظر داشتند، نقش پررنگی داشتند.آرتادخت یکی از بانوان بزرگ ایرانی بود که در زمان شاهنشاهی اردوان چهارم اشکانی وزیر خزانه داری و امور مالی دولت ایران بود و بنابرنوشته دیاکونوف روسی مالیات ها را سامان بخشید و هیچ خطایی در این راه مرتکب نشد و اقتصاد پارتیان را بهبود بخشید.
فرخ رو
فرخ رو یکی از زنان بزرگ تاریخ ایران و نخستین زنی است که در تاریخ ایران به وزارت رسیده است. این بانو زنی از طبقات میانی جامعه و عموم مردم بوده و از طبقات بالای جامعه و نه اشراف زاده است.
کاساندان
کاساندان، همسر کورش بزرگ، پس از شاهنشاه ایران ، نخسین شخصیت قدرتمند کشور ایران بوده است که در مشورت دهی و اداره کشور در زمان همسرش نقش مهمی به عهده داشته است. این بانوی بزرگ تاریخ ایران ملکه ٢٨ کشور آسیایی بوده که در کنار همسرش کورش بزرگ حکمرانی می کرده است.
دغدویه
دغدویه مادر زرتشت و اهل شهر ری بود که به مبارزه با کوی ها و کرپن ها که مردم را گمراه می کردند، پرداخت. پدر و مادر دغدویه از ترس کشتن او، او را نزد یکی از نزدیکان خود به آذربایجان فرستادند و در آنجا با پوروشسب ازدواج کرد و ثمره این پیوند زرتشت پیامبر بزرگ ایرانیان است.

هیچ نظری موجود نیست: