این بحث در مورد ایده جوچه است که نخستین بار توسط کیم ایل سونگ بنیانگذار کره شمالی تدوین شده و در آن کشور حکم آیه آسمانی دارد. وی میگفت عصر جدید در توسعه تاریخ بشر با ایده جوچه آغاز میشود. پس در جوچه ذوب بشوید و دستتان را به دست «رهبر عزیز» بدهید «کیم ایل سونگ» که ۴۷ سال بر آن سرزمین حکومت کرد، اعلامیه معروفی دارد به نام 주체 جوچه (juche) که در سال ۱۹۵۵ در یک سخنرانی با مردم در میان گذاشت. عنوان سخنرانی وی این بود:«از بین بردن دگماتیسم و فرمالیسم در کار ایدئولوژیک و استقرار جوچه»......ادامه
دریچه زرد. اسماعیل وفا یغمائی
افتاب خواهد دمید
مردم. ایران و طبیعت ایران در خطرند
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
۲ نظر:
چه شباهت بزرگى با "اسلام دمكراتيك" دارد!!! جالب است كه اين جوچه و اسلام ويژگى اوليه و در واقع پايه و اساس "سعادتمندى" را در وصل شدن به خارج از خود بيان ميكنند. انچه كه معلوم است، از اين مقاله،" انقلاب ايديولوژيك" پديده نو ظهورى نبوده و نيست و اين راه را ميشود اينطور فرض گرفت كه به ميزان زيادى "كوبيده" شده است و رهروانش فقط بايد قدم رنجه كنند و از خود تهى و به بيرون خود وصل شوند! روزگار غريبى ست نازنين!!!
ديگر نيازى به موش هاى آزمايشگاهى نيست چون در سطح يك ملت مسخ شده كه بعضاً از گرسنگى و فقر در رنج هستند، به مرحله اجرا درامده و در "نوك پيكان تكامل" قرار گرفته است. نميفهمم كه دشوارى فهم اينكه انسان موجودى ازاد است چرا براى اين ايديولوژيهاى فردمحورى اينقدر سخت و دشوار است. از اسلام "ناب" خمينى و داعش گرفته تا حل شدگى در "رهبر" كيم سونگ و يا تا پديده "نو ظهور" "اسلام دمكراتيك" تماماً داراى مخرج مشترك نفى ازادى انسان هستند. و جالب است كه همه انها موجوداتى ميشوند كه خودباورانه غير انسان هستند و در اين خودباورى دست به هر گونه جنايت و پلشتى ميزنند. شباهت ها به شدت مو لاى درزشان نميرود. باور اين هرگز مشكل نيست كه اگر در زمان حكومت ديكتاتورى سلطنتى انديشه خمينى و اخونديسم به ما شناسانده ميشد، بهيچوجه خمينى و اخونديسم فرصت سوار شدن بر گرده ما را پيدا نميكردند. از اين بيان ميخواهم به اين حرف برسم كه:"ديكتاتورها فقط از يك چيز ميترسند: آگاهى مردم."
جاى بسى خوشبختى و خوشحالى ست كه ما در اين دوران به واقع طلايى ارتباطات اين امكان را داريم كه در وحله اول مانع از خنگى و ناآگاهى خودمان و بعد ديگران شويم. ما بعنوان كسانى كه اگاهى را ارج و قدر مينهيم و ميخواهيم، نه فقط براى خود بلكه براى همنوع خود نيز با حفظ احترام به حق انتخاب براى او، ميخواهيم.
با سپاس از زحمات اقاى همنشين بهار و قدردانى از اقاى يغمايى كه چنين پلاتفرمى را فرآهم كرده اند.
این میزان از شباهت به هیچ وجه اتفاقی نیست. این را کسانی بهتر متوجه میشوند که در نشستهای درونی رجوی همین ها را از دهان خودش شنیده باشند فقط کاش خجالت نمی کشید و مرجع تقلید ایدئولوژیک خودش را هم بیان میکرد. سرقت ادبی دیده بودیم ولی سرقت ایدئولوژی ندیده بودیم. این هم از کرامات شیخ ما مسعود است!!!
جواد
ارسال یک نظر